Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

"σε κάποια πράγματα είναι καλύτεροι οι άντρες"


Μια bonus mini-συνέντευξη με την Σοφία, ή Sophia5312, 23 
χρονών, συγγραφέα του "Ένα ζευγάρι Κόκκινες Γόβες"

Έχεις σκεφτεί το τέλος για την ιστορία "Ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες"; Πόσο δύσκολο είναι για σένα να γράφεις μια τέτοιου είδους ιστορία;
Η αλήθεια είναι πως το τέλος δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη για μένα. Ίσως κάποια σημεία. Κάθε κεφάλαιο είναι μια νέα πρόκληση για το πώς θα εξελιχθεί, αλλά σίγουρα όταν έχω έμπνευση τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
Οπότε είσαι από τους συγγραφείς που γράφουν αυθόρμητα;
Ναι μάλλον.
Μάλιστα. Γιατί "Κόκκινες Γόβες";
Χρειαζόμουν ένα στοιχείο να ξεχωρίζει στην ιστορία( και να έχει και νόημα φυσικά για την εξέλιξή της) και η πρώτη μου σκέψη ήταν κόκκινες γόβες. Μου αρέσουν πολύ οι γόβες και το κόκκινο σαν χρώμα είναι κάτι που σου μένει νομίζω.
Εμπνεύστηκες καθόλου από τον "Μάγο του Οζ" και τα κόκκινα γοβάκια;
Όχι δεν το νομίζω. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε ασυνείδητα μέσα στο μυαλό μου, απλά επειδή όταν εμπνέομαι κάτι το κάνω εικόνα πρώτα, μου ταίριαξε περισσότερο η κοπέλα που δολοφονήθηκε να φοράει μόνο κόκκινες γόβες.
Η γόβα γενικά συμβολίζει την γυναίκα. Εσύ θα έλεγες ότι είσαι φεμινίστρια;
Μμμ νομίζω πως ναι αλλά όχι με την φανατική έννοια. Φυσικά και πιστεύω πως οι γυναίκες δεν είναι το αδύναμο φύλο και είναι ίσες με τους άντρες, απλά σε κάποια πράγματα είναι καλύτεροι οι άντρες και σε κάποια άλλα οι γυναίκες.
Κάποιο παράδειγμα;
Κοίτα, γενικά πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει ισότητα αλλά και ισορροπία ανάμεσα στους δύο ρόλους. Ως παράδειγμα, θα αναφερθώ στις διαπροσωπικές σχέσεις. Είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε γυναίκες πιο δυναμικές να διεκδικούν και άτολμους άντρες.
Ενδιαφέρον. Ας περάσουμε λίγο στα προσωπικά σου. Εσύ είσαι ερωτευμένη;
Όχι δεν είμαι.
Τι σημαίνει έρωτας για σένα;
Σημαίνει να μαθαίνεις να μοιράζεσαι. Να είσαι με κάποιον και να ξεχνάς ό,τι σε βασανίζει γιατί θα νιώθεις ασφάλεια αλλά και δύναμη.
Και τι σημαίνει σεξ για σένα;
Έχει να κάνει με αυτό το ''να μοιράζεσαι'' που είπα παραπάνω χεχεχε. Θεωρώ πως το σεξ είναι πάθος, εκτόνωση, επιβεβαίωση αλλά σίγουρα είναι καλύτερο όταν είσαι ερωτευμένος γιατί το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι γίνεται εντονότερο.
Η πρώτη φορά είναι διαφορετικής σημασίας για τον άντρα και την γυναίκα;
Πιστεύω πως ναι ίσως γιατί στην γυναίκα είναι πιο σημαντική η πρώτη φορά λόγω του ότι είναι λίγο παραπάνω συναισθηματική, αλλά δεν νομίζω πως ισχύει για όλους αυτό.
Μάλιστα. Ο τρόπος που περιγράφεται το σεξ στις ιστορίες του Wattpad ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;
100% δεν νομίζω να ανταποκρίνεται καθώς στην συγγραφή τέτοιες σκηνές τις περιγράφει κανείς πιο ατμοσφαιρικά. Αλλά και πάλι υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Τώρα, Σοφία, θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Εσύ δηλώνεις Χριστιανή;
Ναι αλλά όχι φανατική γιατί απεχθάνομαι τις ακρότητες.
Πότε πήγες τελευταία φορά εκκλησία;
Πριν 2 βδομάδες. Πηγαίνω μόνο όταν το αισθάνομαι ως ανάγκη.
Τέλος, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα έγραφες ποτέ σε ιστορία για ένα ομόφυλο ζευγάρι
Γιατί όχι; Θα έγραφα αν έδιναν στην ιστορία μου νόημα και λόγο για να γράψω γιατί δεν θα το έκανα ούτε για να προκαλέσω ούτε για "εμπορικούς" λόγους. Σίγουρα πρώτα όμως θα έκανα την έρευνά μου και θα συζητούσα με ομοφυλόφιλο ζευγάρι ώστε να αποδώσω σωστά στη συγγραφή.
Μάλιστα, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, Σοφια
Κι εγώ σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου.

>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου