Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ: "Δεν μ αρέσουν τα κεφαλαία που είναι..."





Ποια είναι η αγαπημένη σου ιστορία στο Wattpad;


Ο Προσωπικός Γυμναστής σίγουρα, ήταν από τις πρώτες ιστορίες που μου τράβηξαν τόσο το ενδιαφέρον

Με τι κριτήρια αποφασίζεις να ξεκινήσεις να διαβάζεις μια ιστορία; 

Χμμ λοιπόν αυτο που κοιτάω στην ιστορία πρώτα είναι ποιοι χαρακτηρες πρωταγωνιστούν. Αυτο δηλαδή με τραβάει αρχικά και έπειτα κοιτάω την πλοκή αλλά γενικά το κύριο σημείο π με ενδιαφέρει είναι οι πρωταγωνιστες


Από τις ιστορίες που δεν σου άρεσαν, τι συμβουλή θα έδινες στους συγγραφείς για να μην κάνουν κι άλλα λάθη; 


Δεν μ αρέσουν τα κεφαλαία που είναι πολυ κολλημένα τα γράμματα μεταξύ τους κ είναι 2 σελίδες. Επίσης για όσους γράφουν στα αγγλικά με ενοχλεί π μικραίνουν τις λέξεις γτ βαριούνται να γράψουν ( πχ : u αντί για you)  

Πού ανακαλύπτεις συνήθως τα βιβλία που διαβάζεις στο Wattpad; Πηγαίνεις ποτέ στα charts για να δεις ποια είναι πρώτα; 


Αν δω κάποια ταινια η σειρά π μ αρέσει συνήθως ψάχνω στην αναζήτηση τα ονόματα τον πρωταγωνιστών. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα chart


Ποια είναι η στάση σου απέναντι στις σκηνές σεξ στο Wattpad; Σου αρέσουν συνήθως ή σε κάνουν να νιώθεις άβολα; 


Όποτε τις βλέπω  τις αποφεύγω. Αλλά ο καθένας εχει δικαίωμα να γράφει ότι τον εκφράζει βέβαια αλλά υπάρχουν και όρια 

Ποιος χαρακτήρας από ιστορία του Wattpad είδες ότι έχει πολλά κοινά με σένα; 


Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει κάποια ιστορία με την οποία να ταυτίζομαι 100% με κάποιον πρωταγωνιστή αλλά μπορώ να πω πως βρήκα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μαρτίνα (Προσωπικός Γυμναστής)


Σε ποια ιστορία που έχεις διαβάσει θα ήθελες να πρωταγωνιστείς; 

Λοιπόν είναι μια ιστορία στα αγγλικά που εχει σχέση με έναν πρωταγωνιστή ταινίας από ξένη σειρά ( ο χαρακτήρας DI Greg Lestrade από το Sherlock) ως την κοπέλα του

Η ζωή σου τι είδος λογοτεχνίας θα έλεγες ότι είναι; Και τι τίτλο θα είχε; 


Χαχα πραγματικά πιστεύω ότι θα ήταν κάτι τύπου ρομαντικη ιστορία γιατί έχω ένα θέμα με τα συναισθήματα μου ( Χαχα) και μάλλον θα είχε τίτλο " Μακριά από Καθηγητές" 


Τέλος, πες μας αν θα έγραφες δική σου ιστορία στο Wattpad; 


Δεν νομίζω θα είχα χρόνο να αφοσιωθώ σε κάτι τέτοιο τώρα αλλά το καλοκαίρι ελπίζω να κάνω κάτι μικρό :)


>

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

"δεν την μπορώ την μοναξιά..."









Πες μας για τη σειρά βιβλίων σου "Midnight". Πόσα βιβλία θα έχει; Πώς δημιούργησες τους χαρακτήρες; 


Το Midnight θα έχει τρία βιβλία, έχω ήδη τελειώσει το δεύτερο και έχω ξεκινήσει το τρίτο και τελευταίο (τελευταίο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα φάω καμιά φλασιά που θα θέλω οπωσδήποτε να την κάνω ιστορία!) και θα ανέβει σε λίγο καιρό…  Την σειρά αυτή την είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό πριν την ξεκινήσω... έβλεπα αυτή τη διαφορετικότητα σε πολλά βιβλία - που μου αρέσει - δλδ. βρικόλακας-θνητή, λυκάνθρωπος-θνητή, μάγισσα-θνητός και είχα σκεφτεί ότι θα είχε πλάκα να δω κάτι όπου η πρωταγωνίστρια δεν θα ήταν η απλή καθημερινή κοπέλα. Κάπως έτσι προέκυψε. Τα υπόλοιπα, οι λεπτομέρειες δλδ. ήρθαν στη πορεία...

Έχεις κάποιο σύστημα που γράφεις τις ιστορίες σου ή γράφεις τελείως αυθόρμητα; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείς όταν κάθεσαι να γράφεις; 


Ανάλογα τα κέφια, για να είμαι ειλικρινής... Υπάρχουν φορές που το βλέπω τελείως cool, και γράφω απλά γιατί νιώθω πως θα σκάσω αν δεν το κάνω. Άλλες πάλι το βλέπω πιο... "σοβαρά" αν θες, και κάνω πλάνο με το τί θέλω να έχει το κάθε κεφάλαιο.

Πες μας σχετικά με την αγάπη σου για τους Tokio Hotel. Πώς ξεκίνησε, τι σ' αρέσει περισσότερο στη μουσική και το στυλ τους; Τι θα τους έλεγες από κοντά; 


Να δηλώσω από τώρα πως την αγαπώ αυτή σου την ερώτηση, θα έπρεπε να μου είχες βάλει περιθώριο λέξεων! Τους ανακάλυψα τελείως τυχαία... ανέκαθεν άκουγα μουσική, οπότε...καταλαβαίνεις... Σχετικά τώρα με τη μουσική τους, μου αρέσει που είναι αληθινοί. Γράφουν για πράγματα απλά, καθημερινά, πράγματα με τα οποία - εγώ τουλάχιστον - μπορώ να ταυτιστώ στο έπακρο. Μου αρέσει που μοιάζουν να είναι απλοί, κάτι που, όπως είπα, βγαίνει και στη μουσική τους. Από κοντά θα τους έλεγα ένα μεγάλο "Ευχαριστώ!", γιατί θεωρώ πως πολλά πράγματα δεν θα ήταν τα ίδια αν δεν είχα γνωρίσει τη μουσική τους, όσο υπερβολικό και να ακούγεται αυτό! (με βλέπεις, συγκρατούμαι, γιατί κανονικά θα έλεγα κι άλλα!)

Έχεις βρει το άλλο σου μισό; Πιστεύεις στις αδελφές ψυχές και την μία και μοναδική αγάπη; 


Χα! Καλή ερώτηση... Όχι, δεν το έχω βρει το άλλο μου μισό ακόμα, ελπίζω όμως να το βρω σύντομα! Πιστεύω στις αδελφές ψυχές, και στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις φιλικές για παράδειγμα. Πιστεύω πως μπορεί να "ταυτιστείς" με κάποιον τόσο έντονα, να νιώσεις πως "μιλάτε την ίδια γλώσσα"  που λέμε, ακόμα και αν δεν πρόκειται για ερωτική σχέση. Αυτή η επικοινωνία σε επίπεδο αδελφών ψυχών, πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.



Δε θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς...;


(το ξέρεις ότι μου βάζεις δύσκολα ε;) Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς φίλους, δεν την μπορώ την μοναξιά, με τρελαίνει! Μετά… χωρίς μουσική, βιβλία, επίσης χωρίς να μιλάω ή να γκρινιάζω…! 

Δώσε μια συμβουλή σε ένα νέο συγγραφέα.


Να μην σταματάς. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις, να το συνεχίσεις, ακόμα και αν όλοι σου λένε ότι δεν αξίζει. Από την στιγμή που είναι σημαντικό για σένα, είναι αρκετό. Γράψε όσο περισσότερο μπορείς, διάβασε και μην το βάζεις κάτω.

Βρικόλακες ή λυκάνθρωποι; Γιατί; 


Βρικόλακες! Ανέκαθεν με μάγευε αυτό το μυστήριο που κρύβουν (τουλάχιστον όπως τους έχω στο μυαλό μου), μου αρέσουν που μοιάζουν ανθρώπινοι αλλά δεν είναι. Ίσως αυτό μου αρέσει πιο πολύ, ότι φαινομενικά είναι κανονικοί άνθρωποι, αλλά πίσω από τη μάσκα πίνουν αίμα και δεν βγαίνουν στον ήλιο, ας πούμε. Είναι ίσως ο ορισμός του «τα φαινόμενα απατούν». 

Μάγισσες ή ξωτικά; Γιατί; 


Μάγισσες, χωρίς δεύτερη σκέψη. Από μικρή μου άρεσαν, λάτρευα αυτές τις ικανότητες που είχαν, που για μας είναι αδιανόητο, ας πούμε με ένα κλείσιμο των ματιών να μετακινήσουμε κάτι στο δωμάτιο, ενώ για εκείνες είναι απλώς η βαρετή καθημερινότητα.  Επίσης είναι και λίγο πιο… «σκοτεινές» από τα ξωτικά,  οπότε, εντελώς μέσα στο στοιχείο μου!



Ποια είναι η γνώμη σου για το προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα; 


Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Το κακό στην όλη κατάσταση είναι ότι έτυχε σε μια περίοδο που δεν έχουμε καλά-καλά τα μέσα να σταθούμε στα πόδια μας σαν χώρα, οπότε νομίζω πως είναι πρακτικά αδύνατο να βοηθήσουμε αποτελεσματικά. 

Τέλος, πες μας δύο αγαπημένους σου συγγραφείς. Γιατί επέλεξες αυτούς; 


Stephen King. Τον θεωρώ τον καλύτερο,  αγαπώ τα βιβλία του, αγαπώ τον τρόπο που εκφράζεται, το πόσο ζωντανές είναι οι περιγραφές του, το ότι δεν μπορώ να αφήσω τα βιβλία του από τα χέρια μου, το ότι  δεν στερεύει η φαντασία του ποτέ! Στην δεύτερη θέση, θα δώσω μια – όχι και τόσο γνωστή – συγγραφέα, την Becca Fitzpatrick. Έχει γράψει μια σειρά βιβλίων που είναι από τις αγαπημένες μου και που την έχω διαβάσει αρκετές φορές. 

Τέλεια, ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!


Εγώ σε ευχαριστώ και… παιδιά, διαβάστε γιατί χανόμαστε!

>

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

"...αυτοι αξιζουν τα χειροτερα!"







Ποια είναι η πηγή έμπνευσης της ιστορίας σου "Παίζουμε"; Πώς δημιούργησες τους χαρακτήρες;


Η αλήθεια είναι ότι έτυχε να δω ένα βιντεακι με μια σειρα που επαιζε ο πρωταγωνιστης της ιστοριας μου και σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη ιδεα να τον βαλω σε μια δικη μου ιστορια! Έπειτα η τελεια στιγμη για εμενα να διαμορφωνω τους ηρωες μου ειναι λιγο πριν πεσω να κοιμηθω,  εκει σκεφτομαι την εξελιξη τους, πως θα κινηθουν, πως θα μιλησουν, πως θα αντιδρασουν...Έτσι εκεινες τις στιγμες διαμορφωσα τους ηρωες μου και έψαξα να δω ποιοι θα ταιριαζαν απολυτα με αυτα που ειχα στο μυαλο μου.. Όσο για την συνεχεια σιγουρα οι συγκεριμενοι ηρωες θα αλλαξουν τραγικα, γενικα μου αρεσει οι ηρωες μου να μην μενουν σταθεροι, αλλα να αλλαζουν και να γινονται κατι αλλο, οχι πάντα απαραιτητα καλο!

Όσο για την ιστορία "Μια στιγμή... Μια φωτογραφία", τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι καλά για τους ήρωες; 


Μπα δεν νομιζω, η αληθεια ειναι οτι και οι δυο ηρωες ειναι εκρηκτικοι χαραχτηρες και πολυ μα παρα πολυ εγωιστες.. Η συνέχεια μάλλον θα τους βρει τσακωμενους και με πολλα πολλα νευρα! Αλλα τιποτα δεν ειναι σταθερο, το μονο σιγουρο ειναι οτι οι εκρηξεις τους δεν θα ειναι μονο λεχτικες..Δεν ξερω αν καταλαβατε..

Μάλιστα ας μιλήσουμε τώρα για σένα, Ελίνα. Πώς καταφέρνεις να ξεπερνάς το άγχος της καθημερινότητας; Έχεις χόμπι ή κάνεις κάτι που σε χαλαρώνει; 


Χμμ εγω και το αγχος ειμαστε δυο απιστευτοι φιλοι.. Η καθημερινοτητα μου το τελευταιο καιρο, δυστηχως ειναι γεματη αγχος.. Χομπι οχι δεν προλαβαινω, παρα μονο οταν καταφερνω να αποτυπωνω τις ιδεες μου και να γραφω τις ιστοριες μου! Βλεπεις ειμαι 22 χρονων και βρισκομαι σε πυρετο εξελιξεων και σε θεμα πανεπιστημιου και αγγλικων που το μονο χομπι ειναι ο υπνος

Στο Wattpad είπες πως θα ήθελες να γίνεις εγκληματολόγος. Τι σε ελκύει σε αυτόν τον κλάδο; 


Η εξιχνιαση των εγκληματων και το ολο σασπενς που προσφερει αυτο το επαγγελμα! Είναι αρκετα ενδιαφερον να βρισκεις πως συνεβει ενα εγκλημα, τι υπηρχε απο πισω .. Μαλιστα ηταν και το αγαπημενο μου μαθημα στο πανεπιστημιο. Το θεμα ειναι οτι εδω στην Ελλάδα , ο κλάδος της εγκληματολογιας δεν ειναι τοσο ανεπτυγμενος, οι περισσοτερες ευκαιριες βρισκονται εξω ! Αλλα προσπαθουμε για το καλυτερο!!



Εσύ υπέρ της θανατικής ποινής; 


Ειναι δυσκολη ερωτηση .. Εξαρταται γιατι πολλοι ανθρωποι παλιοτερα εχασαν την ζωη τους, αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειχαν κανει τιποτα. Είναι περιπλοκο θεμα και πολυδιαστατο.. Είμαι υπερ στους βιαστες, ειδικα ανηλικων, εκει ναι , οσο σκληρο και αν ακουγεται, αυτοι αξιζουν τα χειροτερα!

Ποια είναι η γνώμη σου για το Ισλάμ σε σχέση με την πολύ χαμηλή θέση των γυναικών; 


Πολυ ενδιαφερουσα ερωτηση.. Οι γυναικες γενικοτερα στον κοσμο, αργησαν να αποκτησουν δικαιωματα και ακομα και τωρα δεν μπορουμε να πουμε οτι ειμαστε και ισαξιες. Οι ευθυνες που αναλαμβανουμε ειναι πολλες περισσοτερες σε σχεση με το ποσο ανταμοιβομαστε. Στο Ισλαμ τα πραγματα ειναι αρκετα σκληρα, λειτουργουν με ενα ακραιο και σκληρο τροπο ζωης, ενω οι γυναικες δεν εχουν κανενα δικαιωμα. Δεν υπαρχει ιχνος εκσυγχρονισμου και καμια προσπαθεια, αυτες οι γυναικες να αποκτησουν αποψη και θεση μεσα σε αυτην την κοινωνια. Το κακο ειναι βεβαια οτι αντι να εκσυγχρονιζονται αυτοι, γινομαστε βιαιοι και υιοθετουμε ακραιες θεσεις εμεις οι ευρωπαιοι. Είναι μια ασχημη μιμηση που θα μας οδηγησει σε λαθος μονοπατια!

Πολύ ενδιαφέρον. Πάμε τώρα στα ερωτικά σου. Έχεις ερωτευτεί ποτέ παράφορα; Συμβιβάζεσαι εύκολα; 


Παραφορα..? Χμμ οχι .. Δεν ειμαι του " ερωτας με την πρωτη ματια ".. Είμαι σε μια σχεση εδω και τρεισήμισι χρονια με εναν εξαιρετο ανθρωπο! Δεν ηταν ερωτας με την πρωτη ματια, αλλα αποδειχτηκε οτι η αγαπη μου απεναντι του ειναι μεγαλη! Πολλες φορες οι παραφοροι ερωτες ειναι και οι επικίνδυνοι! Όχι καθολου (δεν συμβιβάζομαι), παντα ημουν ηπιος ανθρωπος χωρις μεγαλες απαιτησεις.. Το να ζεις με εναν ανθρωπο, να τον μαθαινεις και να συμπληρωνει ο ενας τον αλλον ειναι για εμενα το ιδανικο..

Κάτι άλλο τώρα, το σεξ στη σχέση αλλάζει με τον καιρό, γίνεται μονότονο, ή μένει σταθερό, ή εξελίσσεται; 


Απολυτα σημαντικο ! Πιστευω οτι γινεται ολο και καλυτερο και καθολου μονοτονο, παντα μπορει να εξελιχθει. Ειναι το αλατοπιπερο  στην ζωη .. υπαρχουν βεβαια και αλλα πραγματα οπως οι απλες καθημερινες και ομορφες στιγμες.



Εσύ σε ποια ηλικία πιστεύεις ότι θα παντρευτείς; Το έχεις συζητήσει με το αγόρι σου; 


26 ΜΕ 27 νομιζω οτι ειναι η ιδανικη ηλικια για μια γυναικα,, το πολυ μεχρι τα 30. Εννοειται και ειναι απολυτα συμφωνος με αυτο,...Ειμαστε περιπου της ιδιας ιδιοσυγκρασιας

Καριέρα ή οικογένεια; 


Χμμ δεν το εχω σκεφτει ποτε αυτο.. Θα ηθελα να συνδυασω τα παντα, βαζοντας παντα προτεραιοτητα την οικογενεια.. Καριερες χτιζονται, οικογενειες ομως ?

Τέλος, το αγόρι σου γνωρίζει ότι γράφεις στο Wattpad; 


Ναι ξερει απολυτα για τις ιστοριες μου και με στηριζει απολυτα! Γενικα σε οτι κανω στην ζωη μου εχω την απολυτη στιριξη και βοηθεα του !

Υπέροχα, Ελίνα, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη! 


Εγώ ευχαριστώ πολύ για τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις! 


>