Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

"θεωρούσα λάθος μου το γεγονός οτι ερωτεύτηκα"







Ποιο θα έλεγες, Ιωάννα, ότι είναι το...πιο σωστό σου λάθος; 


Το πιο σωστό μου λάθος για εμένα ήταν και εξακολουθεί να ειναι ο πρώτος μου έρωτας. Αυτόν σκεφτόμουν και όταν ονόμασα έτσι το βιβλίο μου. Ο λόγος ειναι γιατί ποτέ  δεν ήμουν υπέρ του έρωτα και θεωρούσα λάθος μου το γεγονός οτι ερωτεύτηκα. Παρόλα αυτά όμως ήταν ίσως οτι πιο σωστό έχω κάνει 

Είσαι γενικά ρεαλίστρια ή ρομαντική; 


Θα έλεγα οτι ειμαι ένας συνδυασμός και των δυο. Ίσως βέβαια λίγο περισσότερο ρεαλίστρια. Δεν ξερω κατα ποσό επηρεάζουν το ένα το άλλο θεωρώ όμως σημαντικό στην πραγματική ζωή τουλάχιστον να μπορούμε να κρατάμε μια ισορροπία. Κατα την γνώμη μου δεν ειναι καλό το να είσαι μόνο ρεαλιστής ή μόνο ρομαντικός. Στις ιστορίες βέβαια και στα βιβλία τις περισσότερες φορές βλέπουμε να κυριαρχεί ο ρομαντισμός. Ο λόγος ειναι απλός κατα την γνώμη μου. Ο ρομαντισμός τείνει να δείχνει μια ιδανική πλευρά των πραγμάτων και πιστεύω όλοι θα θέλαμε να ζούμε ένα ιδανικό παραμύθι. Εφόσον όμως στην πραγματική ζωή αυτό δεν γίνετε γράφουμε οι ίδιοι τέτοιου είδους παραμύθια και ιστορίες.



Από πού εμπνέεσαι τα εξώφυλλά σου; Τα φτιάχνεις μόνη σου; Τα πετυχαίνεις με την πρώτη; 




Δεν έχω μια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης των εξωφύλλων μου. Απλά ψάχνω με τις ώρες για κάποια εικόνα που θα μου κάνει το κλικ. Και όχι σε καμία περίπτωση δεν τα πετυχαίνω με την πρώτη. Μπορεί να μου πάρει παρά πολλές ώρες για να καταφέρω το επιθυμητό μου αποτέλεσμα. 

Αν η ζωή σου ήταν ταινία τι είδος θα ήταν και ποια ηθοποιός θα υποδυόταν εσένα; 




Αχ αυτή η ερώτηση. Την κάνω και εγω συνέχεια στον εαυτό μου. Επειδή ειμαι απίστευτα δραματικό άτομο θα έλεγα οτι η ζωή μου θα μπορούσε εύκολα να ειναι μια δραματική ταινία. Μια απο τις αγαπημένους μου ηθοποιούς ειναι η Claire Holt. Θα ήθελα πολύ να με παίξει εκείνη. 

Ιωάννα, ποια είναι η επόμενη ιστορία που σχεδιάζεις να γράψεις; 


Είχα αρχίσει πριν αρκετό καιρό μια ιστορία που λέγεται Tutor Girl. Ανέβασα κάποια κεφαλαία και μετά κατέβασα την ιστορια λόγω κάποιων γεγονότων που με εμπόδιζαν εκείνη την περίοδο να αφοσιωθώ στην ιστορια μου όσο θα έπρεπε. Τωρα όμως που επανήλθα σκοπεύω να αρχίσω πάλι να την γράφω. 

Μάλιστα. Πάμε τώρα στις κοινωνικές ερωτήσεις. Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα άτομο με αναπηρία που αντιμετωπίζει διακρίσεις; 

Λατρεύω αυτήν την ερώτηση. Ένα έχω να πω σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα αναπηρίας. Οτι και να σου λένε οτι χειρονομίες και να κάνουν προς μέρους σου δεν εχει καμία μα καμία σημασία. Είσαι αυτός που είσαι και η μόνη γνώμη που μετράει ειναι η δίκη σου και των ανθρώπων που σε αγαπάνε. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω πρόθυμοι να σε κοροϊδέψουν και να γελάσουν εις βάρος σου και θα το κάνουν απλά και μόνο γιατί δεν έχουν τιποτα άλλο να κάνουν ή επειδή απλά θέλουν να σε μειώσουν για να νιώσουν καλύτερα οι ίδιοι. Μην αφήνετε κανένα να σας κάνει να νιώθετε σαν να είστε κάτι λιγότερο απο υπέροχοι. Ο καθένας ειναι μοναδικός με τον τροπο του και η ιδιαιτερότητα σου (αυτό που οι περισσότεροι για να μην πω όλοι θα ονομάσουν πρόβλημα) ειναι αυτό που σε κάνει ξεχωριστό. Ειναι αυτό που σε κάνει ΕΣΥ. Μην αφήνετε κανέναν να σας το πάρει αυτό.
   

Και κάτι άλλο, ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για γάμο; 


Δεν ειμαι άνθρωπος που πιστεύει και πολύ στον γάμο αλλά για όποιον το θέλει δεν θεωρώ οτι υπάρχει κατάλληλη ηλικία. Ο καθένας όποτε νιώθει έτοιμος το κάνει. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι εγκρίνω τον γάμο στα 18. Δεν νομίζω οτι υπάρχει άνθρωπος που το θέλει αυτό. 

Τέλος, Ιωάννα, θα σου δώσω κάποιες λέξεις-ιδέες για να μου πεις τι σημαίνουν για σένα

Μαγεία


υπάρχει παντού κατα την γνώμη μου. Όχι με την μορφή φυσικά που την βλέπουμε στην τηλεόραση και στις ταινίες. 

WATTPAD


Εχω βρει τόσο το υπέροχες ιστορίες εδώ μέσα που πραγματικά δεν ξερω τι να πω. Για να μην μιλήσω για το γεγονός οτι μου έδωσε την δυνατότητα να εκφράσω τις ιδέες μου

Φαντασία


Για έμενα ειναι απο τα πιο σημαντικά πράγματα (αν και δεν ειναι πράγμα) που πρέπει να εχει κάποιος. Θεωρώ οτι κάποιος χωρίς φαντασία δεν μπορεί να εχει και όνειρα. Και άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν πάει πουθενά. 

Μουσική



Δεν μπορω να ζήσω χωρίς αυτήν νέα ακουστικά ειναι βασικό αξεσουάρ πάνω μου. Άκου μουσική πάντα και παντού. Και ακούω σχεδόν τα πάντα. 

Έρωτας

Δεν ξερω αν μπορω να περιγράψω τον έρωτα. Δεν νομίζω οτι κανείς μπορεί. Για εμένα ειναι το πιο δυνατό συναίσθημα που έχω νιώσει. Ειναι το πιο ευχάριστο και ταυτόχρονα το πιο δυσάρεστο συναίσθημα. Όπως και να εχει όμως πιστεύω αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!

Εγώ ευχαριστώ!

>

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

"θέλω να τα παρατήσω γιατί..."







Αρχικά, Αναστασία, πες μας, σχεδιάζεις να γράψεις κάποια καινούρια ιστορία; Θες να μας αποκαλύψεις κάτι γι' αυτήν;  


Σχεδίαζα να γράψω μια ιστορία αλλά λόγω των πανελληνίων και του περιορισμένου χρόνου δυστυχώς δεν κατάφερα να την αρχίσω Ωστόσο την έχω ήδη σκεφτεί και αν καταφέρω να περάσω και πάνε όλα καλά με τις πανελλήνιες θα την ξεκινησω με το καλό το καλοκαίρι που μας έρχεται. Η ιστορία θα βασίζεται σε δυο ανθρώπους που ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά παντρεύτηκαν και όλα έδειχναν πως θα εξελισσονταν καλά μεταξύ τους αλλά ο κακός πάντα καραδοκεί και με τον χειρότερο τρόπο θα τους οδηγήσει να γίνουν δυο ξένοι Ομως κανένας απο τους δυο δεν θα κάνει το βήμα να φύγει και αυτό γιατί η καρδιά δεν ξεχνά και γνωρίζει περισσότερα από τον καθένα μας.  Αρκεί ομως ο Αλέξανδρος - ο ήρωας μας - το καταλάβει πριν χάσει τον άγγελο του....Είναι ακόμα πρόχειρο,περιμένω πως και πως μα τελειώσω για να αφοσιωθω στην ιστορία και να την οργάνωση καλύτερα και πιο σωστα

Υπέροχα, πάμε στα προσωπικά σου τώρα. Είσαι ερωτευμένη; 


Φέτος είναι μια δύσκολη χρόνια που απαιτεί χρόνο και αφοσίωση οπότε έχω αφήσει πίσω μου τους έρωτες και τα πάντα και το μόνο που με ενδιαφέρει ειναι τα μαθήματα μου Μετά τις πανελλήνιες θα έχω χρόνο και για να ερωτευτω και για να κάνω πολλά πράγματα τώρα προέχουν τα μαθήματα και μονο



Έχεις σκεφτεί τι καριέρα θα ήθελες να ακολουθήσεις; 




Με τα σημερινά δεδομένα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι άνθρωποι η επιλογή της καριέρας είναι κομματάκι δύσκολο και χρειάζεται αρκετή σκέψη για να αποφασίσεις σωστά γιατί πλέον τι σου αρέσει δεν έχει και τόσο σημασία.Οι περισσότεροι πιστεύω κοιτάμε πλέον το οικονομικό κομμάτι 
Απο την μεριά μου  ότι και να γίνεται ακόμα και με τις δυσκολίες της θα ήθελα να γίνω καθηγήτρια Αγγλικών  και αν τα καταφέρω να φύγω μετά στην Αγγλία 
Ενα όνειρο ισως άπιαστο αλλά θα το κυνηγήσω..

Η οικογένειά σου γνωρίζει ότι γράφεις; Σε στηρίζει γενικά στους στόχους σου; 




Ναι φυσικα γνωρίζει.Η μητέρα μου ήταν η πρώτη που έμαθε πως γράφω οχι μόνο στο wattpad γιατί πέρσι στην δευτέρα λυκείου  άρχισα να γράφω δικό μου βιβλίο σε ενα απλό τετράδιο και πραγματικά αν δεν είχα την στήριξη τους δεν θα το τελείωνα ποτέ και ίσως στο μέλλον να το εκδοσω .Για να είμαι ειλικρινής όμως ο μεγάλος μου αδερφός  στην αρχή με κορόιδεψε λέγοντας πως ασχολούμαι με χαζομαρες αλλά μόλις διάβασε ένα μικρό αποσπασμα από το βιβλίο μου αλλαξε γνώμη και με παρότρυνε να συνεχίσω.Η οικογένεια μου είναι το στήριγμα μου σε όλα.Είμαι άτομο που δεν πιστεύω στον εαυτό μου και πολλές φορές θέλω να τα παρατησω γιατί πολύ απλά πιστεύω πως δεν θα καταφέρω τίποτα αλλά η οικογένεια μου και η μητέρα μου ειδικά είναι αυτή που κάνει τα πάντα για να μπορέσω να καταλάβω πως αξιζω και με βοηθά να πιστεύω στον εαυτό μου. Της χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για κάθε φορά που ήταν δίπλα μου όταν εκλαιγα και με παρότρυνε να συνεχίσω σε οτιδήποτε και αν έκανα γιατί πίστευε σε μένα και φυσικά ακόμα το κάνει ειδικά τώρα με τις πανελλήνιες που πραγματικά χρειάζομαι την στήριξη όλων τους μπας και πιστέψω επιτέλους στον εαυτό μου και αποβάλω κάθε αρνητική σκέψη.Η οικογένεια μου είναι κοντά μου και είμαι τυχερή που τους έχω και πάντα με στηρίζουν στους στόχους μου.

Πάμε τώρα στα κοινωνικά θέματα, Αναστασία. Ποια είναι η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα; 




Όλοι γνωρίζουμε πως η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα σήμερα δεν συγκρίνεται με την ελληνίδα γυναίκα των προηγούμενων εποχών. Σήμερα πλέον η γυναίκα είναι ισότιμη με τον άνδρα και έχει την δυνατότητα να παλέψει και διεκδικήσει με σθένος τα δικαιώματα της.Είναι ανεξάρτητη με περισσότερες ελευθερίες και επιτυχίες σε πολλούς τομείς όπως της εκπαίδευσης και  του επαγγέλματος. Μπορεί τώρα να εργάζεται χωρίς συγκεκριμένους περιορισμούς ακόμα και σε εργασίες που παλιότερα θα φάνταζαν αδύνατες για μια γυναίκα,δείχνοντας έτσι την δυναμικότητα που κατέχει  και τις ικανότητες και ιδιαιτερότητες που την χαρακτηρίζουν και την κάνουν ξεχωριστο πλάσμα .Έχει πάψει πλέον να θεωρείται μόνο το αναπαραγωγικό μέσο με το οποίο δημιουργείται η ζωή και η μόνη της δουλειά να είναι η φροντίδα των παιδιών και το νοικοκυριό. Σαφώς είναι και αυτά μέσα στο πλάνο αλλά τώρα όπως προ ανέφερα μπορεί να εργάζεται και να  συμβάλει στα οικονομικά στηρίζοντας έτσι και εκείνη το σπίτι μαζί με τον άνδρα. Δεν είναι πλέον υποχείριο των ανδρών, έχει φωνή και μπορει να μιλά και να επιλέγει  για εκείνη.Παλαιότερα δεν είχε την δυνατότητα να φύγει όταν ο άνδρας της φερόταν άσχημα γιατί θα θεωρούνταν ντροπή προς την οικογένεια τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.Πολλές φορές όμως ακόμα και στην σημερινή εποχή η ενδοοικογενειακη βία είναι συχνό φαινόμενο.. ενα φαινόμενο που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση Την γυναίκα δεν την έχεις για να την χτυπάς αλλά για να την αγαπάς και να την νοιάζεσαι.Κάθε άνδρας πιστεύω χρειάζεται την γυναίκα ...Η γυναίκα είναι μοναδικό πλάσμα  δώσε της αγάπη για να σου φερθεί σωστά Η σημερινή ελληνίδα γυναίκα σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα με την γυναίκα των παλαιότερων χρόνων..

Είσαι υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων; 



Λοιπόν ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος  και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατακρίνει τις επιλογές του.Το αν κάποιος είναι "διαφορετικός " και θελήσει να προχωρήσει σε γάμο με τον σύντροφο  του δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν περα από τους ίδιους. 
Τα τελευταία χρόνια γενικά τον θέμα αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Προσωπικά δεν μπορώ να πω πως με ενοχλεί και οτι δεν συμφωνώ με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Και εκείνοι είναι άνθρωποι σαν εμάς απλά επέλεξαν κάτι το διαφορετικό. Απο την στιγμή που δεν μας πειράζουν γιατί να είμαστε εναντίον του γάμου τους; 
Είμαι υπέρ λοιπόν γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι οπως ολοι μας.Δική μου άποψη πάντα κάποιοι μπορεί να μην συμφωνούν και είναι αποδεκτό.      

Ποιο είναι το πιο ντροπιαστικό πράγμα που έχεις κάνει; 


Γενικά είμαι άνθρωπος που  γίνομαι ρεζίλι, χωρις να το θελω σε γνωστούς και φίλους ακόμα και σε άγνωστους,με αποτέλεσμα να έχω πολλά ντροπιαστικα πράγματα που έχω κάνει στην λίστα μου.Ωστόσο  το πιο ντροπιαστικό πράγμα που πιστεύω πως έχω κάνει είναι στην ηλικία των 10.Νόμιζα πως ήμουν μόνη στο σπίτι οπότε αμέσως έτρεξα στην ντουλάπα της αδερφής μου και έβγαλα τα ρούχα της έξω με σκοπό να τα φορέσω. Αφού διάλεξα ενα συνολακι το  φόρεσα γρήγορα και βάφτηκα με τα καλλυντικά της όχι με μεγάλη επιτυχία. Έβαλα μουσική και ξεκίνησα να κάνω πασαρέλα στο διάδρομο. Έβλεπα στην τηλεόραση τόσες φορές επιδείξεις μόδας είπα και εγώ να δοκιμασω.Ξέχασα να αναφέρω πως πήρα και ένα ζευγάρι τακούνια και ξεκίνησα. Δεν είχα υπολογίσει σωστά όμως και δεν είχα καταλάβει πως όση ώρα εγώ έκανα το μοντέλο ο αδερφός μου με τον ξαδερφο μας ήταν εκεί και με παρακολουθούσαν γελώντας και βγάζοντας βίντεο Μπορεί να ήμουν σχετικά μικρή αλλά δεν μπορώ να το ξεχάσω με τίποτα και να ήθελα βέβαια  ο καλός μου αδερφός δεν με αφήνει.

Χαχα οκ. Τέλος, Αναστασία, θα σου στείλω τρία εξώφυλλα και θέλω να μου τα σχολιάσεις εκ πρώτης όψεως. 



123





1- Μου αρέσει
2- Ενδιαφέρον φαίνεται
3 - Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον και θα το διάβαζα σίγουρα

Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!


Εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία! Να είσαι καλά!


>