Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

"Δεν μπορείς να λες πως αγαπάς δυο άτομα..."


<






Πώς βλέπεις να εξελίσσεται η ιστορία "Το Προξενιό"; Υπάρχουν αληθινά γεγονότα μέσα της; 


Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σκεφτεί και πάρα πολύ την εξέλιξη της ιστορίας, αφού  γράφω αυθόρμητα την ιστορία μου, διότι πιστεύω ότι γράφοντας ελεύθερα βγαίνουν πιο έντονα συναισθήματα και νιώθω αυτό που γράφω. Και αυτός ήταν ο σκοπός , να μπορώ να γράφω αλλά ταυτόχρονα, ο αναγνώστης να μπορεί να νιώσει τα συναισθήματα που προβάλω μέσω της ιστορίας μου. Δυστυχώς, η ιστορία μου δεν έχει αληθινά γεγονότα, τουλάχιστον σ' εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο με την πλοκή της ιστορίας μου..  

Εσύ είσαι ρομαντικός άνθρωπος; 


Πιστεύω πως είμαι αρκετά ρομαντικός άνθρωπος, σαν κοπέλα λατρεύω όλα εκείνα τα ρομαντικά πράγματα, την αληθινή αγάπη..  τον ερωτα με την πρώτη ματιά, όμως ο  ρομαντισμός δεν σχετίζεται μόνο με την αγάπη.. Ρομαντικός είναι και εκείνος ο άνθρωπος ο οποίος αγαπάει και απολαμβάνει τα μικρά πράγματα στην ζωή όπως για παράδειγμα μια απλή βροχή...  πολλοί άνθρωποι βλέπουν απλώς ότι βρέχει, όμως κάποιος που είναι ρομαντικός απολαμβάνει αυτό το μικρο πράγμα. 

Πώς είναι ο τέλειος άντρας για σένα; 


Ο τέλειος άνδρας για εμένα δεν είναι στην εξωτερική εμφάνισή.. αλλά στον χαρακτήρα. Ο τέλειος άνδρας είναι εκείνος που αγαπάει πραγματικά, που σέβεται την κοπελα του και τις αποφάσεις της, που την στηρίζει και της δίνει δυναμη! Που είναι ικανός να την προστατέψει απο κάθε τι κακό που μπορεί να την πληγώσει, επίσης θα πρεπει να είναι απόλυτα ειλικρινής με εκείνη ακόμη και αν δεν πρόκειται μονο για ευχάριστα πραγματα θα πρεπει να είναι πιστός και να μην την κοροϊδεύει. Πρεπει να έχει θάρρος και δυναμη, να μην φοβάται να την διεκδικήσει και να δειξει τα συναισθήματα του με κάθε τροπο σε εκείνη, πρεπει να νοιάζεται πραγματικα για εκείνη, να είναι στοργικός και τρυφερός όταν χρειαζεται και να έχει μια έτοιμη προστατευτική αγκαλιά όταν εκείνη την χρειαστεί. 

Μάλιστα, Διονυσία, πάμε τώρα στα κοινωνικά θέματα. Μπορεί ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί; 


Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία..  αρα ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τις δικές του ερωτικές επιλογές αρκεί όμως να μην προσβάλει τους γύρω του , ενα ζευγαρι ομοφυλοφίλων είτε αυτό πρόκειται για γυναίκες η άνδρες πιστεύω πως αν διαθέτουν σωστές αρχές για να μεταδώσουν στο παιδι ίσως να μπορούν να το μεγαλώσουν σωστα!  Όμως υπαρχουν παρα πολλά στερεότυπα για τους ομοφυλόφιλους που ίσως προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στο παιδι αφού η κοινωνία περνάει έντονα αυτά τα μηνύματα..  με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον το παιδι εκείνο λογω του οτι έχει γονεις ομοφυλόφιλους να αποκλειστεί απο διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα μια παρέα συνομηλίκων που είναι σημαντικός παράγοντας για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού αφού μέσω της παρέας το άτομο κοινωνικοποιείται. Ίσως αυτό το παιδι να στιγματιστεί και να περιθωριοποιηθει απο πολλά ατομα της ηλικίας του κατά ίσως και μεγαλύτερα...  αυτό όμως θα έχει συνέπειες κατα την διαρκεια της ζωής του..  μπορεί οι γονεις του να του έχουν δώσει τις κατάλληλες αξίες και αρχές όμως τα στερεότυπα δεν παύουν ποτε να ισχύουν στην σημερινή κοινωνία μας 



Πιστεύεις στην φιλία μεταξύ αντρών-γυναικών;


Ίσως να υπάρχει φιλια μεταξύ ανδρών και γυναικών όχι όμως για μεγαλο χρονικό διάστημα αφού λογικό είναι μετα απο τόσο χρονο που περνάνε μαζί ώς φίλοι ο ένας να αρέσει στον άλλο..  τα συναισθήματα μεταβάλλονται εύκολα σε εναν άνθρωπο! 

Μάλιστα, Διονυσία. Εσύ θα δεχόσουν να σε προξενεύσουν με κάποιον που δεν ξέρεις; 


Θα ηταν κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα να με προξενευαν με κάποιον..  θα ηταν κάτι το οποίο σε γυρίζει σε αρχές παλιάς εποχής και πιστεύω πως κακώς! Μερικές απο αυτές έχουν πλέον καταργηθεί απο την σύγχρονη κοινωνία (όχι απαραίτητα το προξενιό.. Περισότερο αναφέρομαι στην γυναικεία συμπεριφορα που έχουν αποκτήσει σήμερα οι κοπέλες όμως κ.α) πιθανως να το δεχομουν με την ελπίδα πως θα είναι κάποιος σαν τον ήρωα του βιβλίου "προξενιό" 

Τέλος, θα σου πω κάποιες λέξεις-ιδέες και θα θελα να μου τις σχολιάσεις σύμφωνα με τις δικές σου αντιλήψεις. 


Αγάπη

Αγάπη.. για εμένα είναι ενα πανέμορφο συναίσθημα που το νιώθεις μια φορά στην ζωή σου σε ερωτικό επίπεδο.. και αναφέρομαι στην λεγόμενη πρωτη αγάπη ❤ είναι σπουδαίο να υπάρχει στην ζωή σου ενα τέτοιο πολύτιμο συναίσθημα. Με την αγάπη πιστεύω πως μπορεί κανεις να νικήσει πολλά πράγματα.. πολλές δυσκολίες! Είναι όμως δύσκολο να αγαπησεις πραγματικά και να αγαπηθεις..  σήμερα πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την αγάπη με τον ερωτα..και τον ενθουσιασμό.. αγάπη είναι να μη σε νοιάζει ο εαυτός σου.. δεν χωράει εγωισμός στην αγάπη! Αγάπη αντιπροσωπεύει μονο ενα άτομο! Δεν μπορείς να λες πως αγαπάς δυο ατομα ταυτόχρονα..  η αγάπη θέλει κόπο μα και τροπο για να μείνει..να μην σβήσει..  είναι δυνατό συναίσθημα και δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι να το νιώσουν διότι είναι επιφανειακοί μένουν στο φαίνεσθαι και δεν προσπαθουν να γνωρίσουν το είναι του κάθε ανθρώπου..  όμως οποίος γνωρίσει την αγάπη στην ζωή του είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κοσμο όλο

Όνειρο


Τα όνειρα είναι δωρεάν!  Ο κάθε ένας μας κάνει όνειρα που ίσως πραγματοποιούνται αλλά ίσως και όχι..  όταν κάποιος έχει όνειρο δεν πρεπει να τα βάζει κάτω πρεπει να το κυνηγήσει ακόμη και αν δεν τα καταφέρει τουλαχιστον θα έχει προσπαθήσει και αυτό είναι το σημαντικό!  Η ζωή θέλει ρίσκο και προσπαθεια..  τίποτα δεν χαρίζεται και όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα απο τις εμπειρίες του τόσο πιο καλά το αντιλαμβάνεται  αυτό..αρα τα όνειρα δικαιούται ΚΆΘΕ άνθρωπος να τα κανει και είναι δωρεάν..  είναι πανέμορφο να κάνεις όνειρα για το μέλλον, για την ζωή σου και γενικά για οτι σε απασχολεί. 



Ομορφιά


Ομορφιά.. η ομορφιά είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΉ!!  Κάθε άνθρωπος βλέπει με τα δικα του ματια τον κάθε ενα μας ξεχωριστά .. άλλος μπορεί να τον βλέπει ομορφο και άλλος άσχημο..  μα δεν σημαίνει οτι είναι και αλήθεια..  μερικοί άνθρωποι είναι όμορφοι εξωτερικά.. όμως εσωτερικά δεν είναι..είναι σαπιοι δεν νιώθουν δεν αισθάνονται άνθρωποι απαθείς..  άνθρωποι με κακία, ζήλια και φθόνο..  Η ομορφιά πηγάζει απο μέσα μας και αντανακλάται στα ματια του καθενός μας! Δεν είναι τυχαίο οτι τα μάτια είναι καθρέπτης της ψυχής μας.. αν ξέρεις να διαβάζεις τα ματια μπορείς να νιωσεις απόλυτα  τα συναισθήματα του αλλου..να μπεις στην θέση του και να τον καταλάβεις... Επίσης αν μπορείς να διαβάσεις τα ματια του αλλου κανένας δε μπορεί να σε κοροϊδέψει , κανείς δεν θα σου πει ψέματα με τα ματια.. Τέλος, η ομορφιά διαφέρει απο ανθρωπο σε ανθρωπο ο κάθε ένας έχει διαφορετικό γούστο.. και άποψη και αυτό είναι που κάνει τους ανθρώπους να διαφέρουν 

Σχολείο 


Σχολείο.. :-) είναι κάτι αρχικα που ΔΕΝ μου αρέσει.. για πολλους λόγους..  ένας απο αυτους είναι γιατί καθημερινά συναναστρεφομαι με ατομα τα οποία νιώθω πως δεν μπορω να συνεννοηθώ και ας είναι συνομήλικοι μου.. έχω πολύ διαφορετικές απόψεις απο εκείνους με αποτέλεσμα σε σοβαρές συζητήσεις να νιώθω πως δεν με καταλαβαίνουν και πολύ.. Οποτε είμαι ευγενική μαι τυπική, αποφεύγω παρέες μαζί τους μιας και με το μονο άτομο που έχω σχεδόν ίδιες απόψεις είναι η κολλητή μου. Το σχολείο όμως είναι βασικός παράγοντας για την κοινωνικοποίηση του ατόμου..είναι ο δεύτερος βασικότερος θεσμός μετα την οικογένεια! Στο σχολείο μαθαίνεις όχι μονο γραμματα, μα είναι ενα ειδος προετοιμασίας για αργότερα που θα βγούμε στην κοινωνία,  απλώς σήμερα λογω της οικονομικής δυσκολίας της χώρας μας, ο θεσμός αυτός δυσλειτουργεί. Για παράδειγμα αρκετοί- αλλά ΌΧΙ όλοι-  Καθηγητές δεν κάνουν αποτελεσματικά την δουλειά τους με αποτέλεσμα παιδιά που για τον Α η Β λόγο δεν πάνε φροντιστήριο να μην κερδίζουν καμία απόλυτως γνώση στο συγκεκριμένο μάθημα..και αυτό στο μέλλον ίσως να τους κοστίσει τις σπουδες τους. Όμως οφείλω να πω πως στα δημόσια σχολεία γίνεται μια καλη δουλεια έως και άριστη μπορω να πω απο ΟΡΙΣΜΈΝΟΥΣ καθηγητές, που είναι 4-5 στο σύνολο τους. Είναι εκείνοι που πράγματι αγαπούν την δουλειά τους, την κατέχουν άριστα και θέλουν να το μεταδώσουν..και αυτό πρωτα πρωτα φαίνεται απο το πάθος που έχουν στα μάτια τους κατα την διάρκεια της παράδοσης του μαθηματος .. Όμως αφού η χώρα είναι σε δυσκολη οικονομική κατάσταση είναι λογικό να επηρεάζεται και η εκπαίδευση απο όλο αυτό καθώς όλα αυτά σχετίζονται μεταξύ τους αφού είναι κρίκοι και έχουν σχέση αλληλεπίδρασης. 

Τέλεια, ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!


Εγώ σε ευχαριστώ!


>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου